0 vare(r) i kurven0,00DKK
999,99% rent guldFremstillingValuta og kursgebyrForsendelse
0,00DKK0,00DKK0,00DKK0,00DKK
DIN PRIS
0,00 DKK

Ædelmetalkontrollen. Din sikkerhed for ægte guld. 

Ædelmetalkontrollen er er statslig kontrolforanstaltning, som løbende og uanmeldt henter guld og legeret guld fra vores værksted. Vi har registreret navnestemplet "artof" og stemplet er i de smykker vi fremstiller på vores værksted. Det er dette registrerede navnestempel som gør at Ædelmetalkontrollen henter, og lødighedtester vores sølv og guld, dog er guldbarrer lige nu ikke omfattet af kontrollen, da disse ikke stemples eller bearbejdes, men guldbarerne er til gengæld garanterede ægte fra de schweiziske myndigheder. Dette er både vores og din sikkerhed for at guldbarrerne altid
indeholder 999,95‰ guld (altså helt rent guld). 

 

 

Sådan virker Ædelmetalkontrollen.
 


Fremstilling og salg af ædle metaller i Danmark er underlagt en speciel lovgivning.

Ædelmetalkontrollen er udpeget af Sikkerhedsstyrelsen som myndighed til at kontrollere den danske ædelmetalbranche. Dog er guldbarrer lige nu ikke omfattet af denne kontrol, da de ikke forarbejdes. De guldbarrer vi køber er underlagt streng kontrol fra Schweiz, så du kan trygt regne med ægtheden heri.

Ædelmetalkontrollens inspektører kommer uanmeldt ud og besøger importører, producenter, grossister og detailbutikker for at kontrollere råvarernes, og de færdige smykkers holdighed, og at stemplingen i smykker og varer er korrekte i henhold til dansk lovgivning. Dvs. at de i vores virksomhed checker vores sølv og guld, dog som nævnt ikke p.t. guldbarrer.

På laboratoriet udfører Ædelmetalkontrollens medarbejdere analyserne af de prøver, der er udtaget af inspektørerne. De hjælper imidlertid også selve branchen, der kan sende arbejdsprøver ind, som analyseres, for at sikre, at holdigheden er i orden.

Den danske lovgivning sikrer at alle der arbejder med ædle metaller overholder loven omkring materialernes ægthed. Loven siger følgende:


Jf. LOV nr 308 af 17/05/1995:

”§ 1. Arbejder af ædle metaller, dvs. guld, sølv, platin og palladium eller legeringer heraf samt guldpletterede, sølvpletterede, platinpletterede og palladiumpletterede varer må kun erhvervsmæssigt fremstilles, sælges eller udbydes til salg under iagttagelse af de i denne lov indeholdte forskrifter. Det samme gælder ædle metaller i uforarbejdet stand.”

 
           
Se en af de løbende kontroller af vores guldsmedeværksted af Ædelmetalkontrollen. 
    

 

Copyright 2013 © InvesteringsGuld

Investeringsguld.dk -  v/ Jan Jørgensen Smykker-  Springvandstorvet 4 -  9492 Blokhus  Tlf: 96 17 02 02 -  info@janjsmykker.dk -  CVR: 10145619