0 vare(r) i kurven0,00DKK
999,99% rent guldFremstillingValuta og kursgebyrForsendelse
0,00DKK0,00DKK0,00DKK0,00DKK
DIN PRIS
0,00 DKK

Om designer & guldsmed Jan Jørgensen

Designer fra barns-ben

Jan Jørgensen husker at han allerede som barn havde mange idéer om hvordan ting skulle se ud og fungere. I skoven tæt på barndomshjemmet fandtes mange flotte grene og pinde som blev bragt hjem og sat sammen til små kunstværker der tjente et formål, f.eks. flotte snoede pinde der kunne bruges som bålpinde.

Som ung skulle uddannelse vælges, og Jan Jørgensen ville være møbelsnedker eller guldsmed - begge fag havde ideelle muligheder for at lave formfulde produkter i holdbare materialer. Valget faldt på guldsmed, og det har været en interessant levevej med mange spændende udfordringer gennem årerne - og stadigvæk har Jan Jørgensen massevis af nye smykkeideer.

  

 

Design i Schweiz 

Efter sin lærertid hos W. Ring i København kom Jan til Schweizisk juvelér virkomhed Weber & Cie. i knap 2 år, hvor der var et utal af udfordrende opgaver, bl.a. at lave kostbare smykker til oliesheiker.

Opholdet ændrede Jan Jørgensens liv, da han mødte sin nuværende kone og flyttede med hende til Nordjylland, hvorfra han de seneste 20 år har haft sin virksomhed. Inden Jan Jørgensen blev selvstændig var han på skole for industridesign i knapt et år, og ansat 2 år hos diamantvirksomhed i Aalborg, hvor han også lavede design smykker i den kostbare ende.

Eksklusiv guldkollektion 

Der er lavet et utal af smykker de seneste 20 år. Tegninger, forme og støbninger i 100vis ligger bag lås og slå, der er 1000vis af timers arbejde i at udtænke interessante og anderledes ideer til både hende og ham. Mange kollektioner er det blevet til.

Den første kollektion var en eksklusiv guld-kollektion, med perler, diamanter, safirer, smagrader, rubiner og andre specialslebne stene som onyx og lapis lazuli. Alle smykker var fyldige og med harmoniske og bløde former, og de blev godt modtaget i guldsmedeforretninger i hele landet.
  

Forlovelses- og vielseskollektion

Jan Jørgensen fik lyst til at lave unikke vielsesringe, så en rigtig stor kollektion af forlovelses- og vielsesringe tog form og blev pga. sine mange flotte og særlige designs meget populær.

Stadig i dag er vielseskollektionen markant og omfatter både guld, hvidguld, sølv med 24 kt. guld og stål - og næsten alle designs kan fremstilles med specielle overflader og i en behagelig firkantet form, "Quatro". Der er simpelthen noget for enhver smag i Jan Jørgensens store kollektion af forlovelses- og vielsesringe - alle mennesker vil kunne finde et design de kommer til at holde af i mange år.

Brillantsmykker i mange varianter

Smykker med brillanter er næsten at finde overalt i Jan Jørgensens designs. Især kvinder holder meget af de smukke skinnende og holdbare stene, men også mænd er begyndt at sætte pris på den mest holdbare og skinnende ædelsten, som diamanten jo er.

Brillanter indfattes i både sølv- og guldsmykker - ja også i stål-forlovelses-/vielsesringe - og smykkerne får en ekstra dimension med mønstre og liv når brillanter funkler og oplyser designet. Især en serie er utrolig elsket, den hedder Royal Art, hvor ringen er med svungne former, en behagelig pasform og et elegant design. Virkelig et hit blandt mange kvinder, forståeligt nok. Royal Art er en af mange ombytningsserier fra Jan Jørgensen, så den kan vokse indenfor 2 år mod at du kun betaler differencen mellem det gamle og det nye smykke i serien.  

Design til H.M. Dronningens 70 års fødselsdag

Til H.M. Dronning Margrethes 70 års fødselsdag fik Jan Jørgensen til opgave at fremstille et særligt smykke. Det blev til 2 smukke brillantbesatte guldkugler og en helt unik stor guldkugle med både rubin, safir og brillant.

Smykket er lavet så det kan bruges både som halssmykke, armsmykke, som tørklædepynt eller hattepynt - et ægte multismykke.
  

Dronningens jubilæum

I 2012, til H. M. Dronningens 40 års regentjubilæum blev Jan Jørgensen igen bedt om at lave et smykke. 

Det blev til en magisk broche lavet som en hat, i sølv med guld og ædelstene i hattebåndets sløjfe - en gave der blev præsenteret i et særligt smykke-skrin, hvor brochen var ophængt og havde bevægelse. Gaven vakte stor glæde har Jan Jørgensen fået refereret fra giveren. 

 

 
     
 
Se hvordan H.M. Dronning Margrethes magiske hat blev lavet...

... og se om du kan regne ud hvordan magien blev indbygget? For det afsløres ikke.
 
 
Copyright 2013 © InvesteringsGuld

Investeringsguld.dk -  v/ Jan Jørgensen Smykker-  Springvandstorvet 4 -  9492 Blokhus  Tlf: 96 17 02 02 -  info@janjsmykker.dk -  CVR: 10145619